Fronsrimpel
Fronsrimpels ontstaan door het aanspannen van spieren tussen de wenkbrauwen. Dit gebeurt o.a. bij boos en geconcentreerd kijken of bij het knijpen tegen zonlicht. Ook erfelijkheid en de kwaliteit van de huid spelen een belangrijke rol bij het wel of niet ontstaan van fronsrimpels.
Naarmate men ouder wordt, kan deze rimpel tussen de wenkbrauwen in rust zichtbaar blijven. Een fronsrimpel kan het gezicht een boze of ontevreden uitstraling geven. Door de fronsrimpel te behandelen met botox zal de rimpel verzachten of zelfs volledig verdwijnen. De huid wordt zichtbaar gladder en het gezicht krijgt een frissere uitstraling.
In enkele gevallen is de fronsrimpel te diep en zal deze na behandeling met Botuline Toxine in rust nog steeds zichtbaar zijn. In dit geval is het mogelijk de fronsrimpel op te vullen met filler.
Fronsrimpel behandelen
Om de fronsrimpel te behandelen wordt er gebruik gemaakt van Azzalure Botox. Met een zeer fijne naald wordt de Botuline Toxine in de fronsspieren geïnjecteerd. Het inspuiten van de vloeistof onder de huid kan soms een beetje branderig aanvullen. Een verdoving is niet nodig.
Botuline Toxine is een natuurlijk eiwit dat werkt als spierontspanner. Door de behandeling zal de fronsspier ontspannen en zal de fronsrimpel verzachten, op ten duur kan deze zelfs helemaal verdwijnen.